mandag 7. november 2011

7. november 1911 - Christopher igjen

Christopher
Christopher likte seg ikke. Den siste uka hadde vært et slit dag etter dag og ingen lun stall å hvile seg i etter dagens økt. Som vanlig hadde han gjort sitt for å hindre dem i å sette på han dette svineriet i håp om at de skulle gi seg slik de hadde gjort noen få ganger. Men de var veldig insisterende nå, og han hadde ikke krefter til å gjøre så mye motstand lenger heller.

For hundre år sida i dag var det heldigvis hviledag, men det var nok mest på grunn av denne grusomme snøstormen. Menneskene hadde bygd opp noen høye vegger i snøblokker for å beskytte dem alle ti. Alle var fortsatt i live. Men det hjalp ikke så mye. Snøen føyk inn over alt, under buken og oppå ryggen der den smelta og gjorde han våt i den piskende vinden som skar smertelig gjennom den tynne pelsen enten den var våt eller tørr.

Han hadde aldri hatt det så kaldt. Det var en kald, vond verden. Inntil i forgårs hadde han iallfall noen skylapper som skjerma øya litt mot sol og vind, men Bones, den dusten, hadde spist dem. I dag var han bare våt og forferdelig kald og lei, men han kunne ikke gjøre annet enn å henge med hodet og vente. En gang måtte det gå over. Det måtte vel gå over. Han kunne bare håpe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar